Over de loopfiets

Over de loopfiets

DE LOOPFIETS = PRIMEUR VOOR LIMBURG!

RECREATIEVE ONDERNEMING HOEVE SAMSAM HAALT DRENTSE UITVINDING, EN WERELDWIJDE HIT, ‘LOPIFIT’ NAAR LIMBURG.

De Lopifit ging vorig jaar de hele wereld over. Een item van RTV Drenthe over de elektrische loopfiets werd via Facebook en YouTube meer dan 85 miljoen keer bekeken. Daarna werd ook op RTL nieuws het verhaal over de uitvinding van de Lopifit verteld. De Nederlandse bedenker is in maart 2016 een Kickstarter-campagne gestart om de productie van de Lopifit verder op gang te krijgen.

Wat is het?
De Lopifit is een elektrisch aangedreven kruising tussen een loopband, een step en een fiets. Door het superslimme elektrische aandrijfsysteem bereik je al lopend de snelheid van een fiets. Zo ‘loopfiets’ je in een uur vijftien tot vijfentwintig kilometer.

De Lopifit loopfiets is een totaal nieuwe manier van verplaatsen. Met de elektrische ondersteuning kost het lopen op een loopfiets je niet meer inspanning dan een wandeling van A naar B. Het verschil is dat je dankzij de ondersteuning met fietssnelheid vooruitkomt, terwijl je je wandel tempo niet aan hoeft te passen.

De loopband waar je op loopt wordt door je loop-activiteit in beweging gezet. Een sensor registreert de bewegende band en schakelt de motor van de fiets in die (net als bij een elektrische fiets) voor de ondersteuning zorgt. Je kunt de band stop zetten en freewheelen. Als je de band stopt of remt, schakelt de motor zich automatisch uit.

RTL Nieuws - Lopifit nu al een hit

Lopifit Loopfiets rood

Wie bedenkt dat nou?
De Lopifit is in 2014 uitgevonden door Bruin Bergmeester uit het Drentse Valthe. Hij stond op een loopband in de fitnessschool en dacht: dit moet toch ook lekker buiten kunnen? De inventieve Drent ging aan de slag en niet veel later had hij zijn eerste Lopift gebouwd. Niet wetend dat het zo’n succes zou worden…


De Loopfiets en Hoeve SamSam
Een tochtje met de loopfiets is net als bij de Cabrio tuk een zeer bijzondere belevenis. Je ‘wandelt’ met gemak 15 tot 25 kilometer per uur. Het is gezellig, ontspannen en gezond. De Loopfiets is een ideaal vervoermiddel om de natuur van Midden Limburg op een unieke manier te beleven. Voor Hoeve SamSam past de Loopfiets daarom ook uitstekend binnen het gedachtengoed en de dienstverlening van onze onderneming. Vanaf het nieuwe seizoen (vanaf maart 2017) zullen wij daarom ook de Loopfiets aanbieden voor tochten door de mooie omgeving.

In andere delen van Nederland zijn er al enkele aanbieders / verhuurders van de Loopfiets voor uitstapjes. In Limburg is de Loopfiets echter een compleet nieuwe verschijning. Hoeve SamSam zal de Loopfiets aanbieden onder de naam ‘Loopfiets Limburg’.

Groepsuitje met de Lopifit Loopfiets Limburg

Groepsuitje met de loopfiets.